Vin fra Italien - italiensk Vin

Vin og rødvin fra Amarone, Barolo, Asti, Brunello, Barbaresco, Ripasso, Chianti samt andre vine

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Druesorter

Email Udskriv

Druesorter og deres forskellige karakterer

Italien er et helt unikt land når det kommer til vin. Der anvendes et stort antal af forskellige druesorter. Knap 400 druesorter er godkendte men der er langt over 1000 sorter som anvendes forskellige steder i Italien. Hver druesort har sin palet af dufte og smag. En druesorts karakter afgøres af hvor den blev dyrket, jordbund og klima. Druens karakter afhænger ligeledes af hvor, hvor længe og hvordan vinen lagres. Vinen kan have meget frugtsyre eller være tanninrige (garvsyre), de kan være milde eller frugtigt aromarige.

Når det gælder italienske rødvine så er Sangiovese den dominerende drue efterfulgt af druer som Cataratto bianco comune, Trebbiano toscano, Montepulciano, Barbera og Merlot.

Den til tider ophedede diskussion angående Italiens mangfoldighed af druesorter er stadig meget følelsesbetonet. Der er ingen tvivl om at Italien besidder en fantastisk mangfoldighed af druesorter og vinstile. En af Italiens styrker er helt klart diversiteten i antallet af lokaldruer som anvendes forskellige steder i Italien. Disse druer giver lokalkarakter og terroirpræg hvilket er med til at give Italien sin styrke som vinland.

Herunder kan du finde en række af de mest anvendte druer fra Italien. Ligeledes har vi listet en række af de druer som anvendes i stor stil i andre lande. Du har mulighed for at læse mere information om deres specifikke karakterer under hver druesort.

BARBERA

CABERNET SAUVIGNON

CANAIOLO NERO

CHARDONNAY

CHENIN BLANC

CORVINA

GEWURTZTRAMINER

MALVASIA

MERLOT

MOLINARA

MUSCAT

NEBBIOLO

PINOT BLANC

PINOT GRIS

PINOT NOIR

PINOTAGE

PRIMITIVO

RIESLING

RONDINELLA

SANGIOVESE

SAUVIGNON BLANC

SHIRAZ

SYLVANER

SYRAH

TEMPRANILLO

TREBBIANO

VELTLINER

VERDICCHIO

VIOGNIER

ZINFANDEL

You are here: DRUESORTER